Bahasa Arab, Bahasa Inggris, Islam, Modifikasi, Provinsi di Indonesia, Ajaib dan Unik, Tips dan Cara, Jalan Tol, Printer, Pengetahuan Umum

Tuesday, 29 September 2015

Teks Pidato Bahasa Sunda Tentang Kesehatan dan Lingkungan

Apakabar para pengunjung less-love? semoga baik-baik saja, kali ini kami akan membagikan kepada anda tentang teks pidato bahasa Sunda yang berkaitan dengan menjaga kesehatan lingkungan, bagi anda yang sedang mencari teks pidato tentang kesehatan atau lingkungan dengan bahas Sunda bisa mencomot teks pidato di bawah ini, semoga bermanfaat. Ini teksnya:
Teks Pidato Bahasa Sunda Tentang Kesehatan dan Lingkungan

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuhu

Wilujeng Enjing hadirin Sadayana ayena.

Bapak Guru, Ibu Guru nu dipihormat sareng sadaya rerencangan siswa siswi kelas IV nu dipikacinta.

Langkung ti payun hayu urang sanggakeun puji sareng sukur urang ka Allah Subhanahu Wata’ala nu parantos masihan nikmatna ka urang sadayana, sapertos nikmat kasehatan oge wakto luang dugi ka tiasa patepang raray di acara ieu. Alhamdulillah urang oge tiasa kempel di tempat ieu dina kaayaan sehat.

Para hadirin anu sim kuring hormati. Dina waktos ieu, sim kuring bade ngadugikeun tema tentang kumaha pentingna hirup bersih oge sehat kanggo kahirupan urang sadayana. Luyu jeung hadis Rasulullah shallallahu ‘alaihiwasallam bahwa kabersihan teh sabagian tina iman. Salaku jalmi anu beriman, tangtuna urang ulah ngalalaworakeun perkara kabersihan. Urang sadayana kedah ngajagi lingkungan oge awak urang sorangan sangkan dijauhkeun tina sagala panyawat. Ku margi kitu, urang sadaya kedah ngajalankeun hirup urang sadidinten ku cara nu leres oge sehat. sapertos ibak ngarah awak bersih, ngosok waos nu rutin, meresihan kuku maksial samingon sakali, eta sadaya salah sahiji conto hirup anu sehat. Conto sanesna saperti miceun runtah dina tempatna, ulah nyiduh di mana wae, lamun batuk atawa beresin baham keah ditutupan.

Lmun sadidinten urang ngajaga kaberesihan, awak urang bakal beresih tina sagala kokotor ku kitu awak urang jadi sehat.Urang sadaaya kedah resep oge mikacinta kana kabersihan diri oge lingkungan sangkan hate urang ge suci sareng bersih.

Para Hadirin sadayanu sim kuring dipikahormat. Cekap sakitu nu tiasa sim kuring haturkeun, pamungkas ti sim kuring pribadi, bilih aya kecap anu kirang merenanah larapna atanapi aya basa anu kirang entep seureuhna, mugi para hadirin sadaya kersa ngahapunten.

Hatur nuhun sadayana atas kana sagala perhatosanana.

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhu.

Demikianlah posting kami tentang teks pidato bahasa sunda tentang kesehatan dan lingkungan, bagi para pembaca yang kebetulan mencari tentang artikel seperti ini silahkan bisa dimanfaatkan artikel saya, semoga ada manfaatnya.

Teks Pidato Bahasa Sunda Tentang Kesehatan dan Lingkungan Rating: 4.5 Diposkan Oleh: aena rizku